logo-silverpine

    Gezond
en veilig
     wonen

Hout is door de eeuwen heen altijd geliefd geweest bij mensen. Het is rustgevend, esthetisch mooi en het presteert akoestisch goed. Het absorbeert geluiden en creëert een rustgevende, ontspannen sfeer. Bij SilverPine hebben wij een passie voor goed wonen. Wij geloven in het creëren van architectonisch mooie, functionele en vooral gezonde houten woningen die gebouwd zijn voor families en generaties na ons.

Een echte SilverPine houten woning biedt een gezonde leefomgeving met organische bouwmaterialen, een hoge luchtkwaliteit binnenshuis en een warme, stressverlagende sfeer. Het is een ecologisch huis dat letterlijk goed zorgt voor de mensen binnen zijn muren.

veilig-wonen
gezond binnenklimaat

    Gezond
binnenklimaat

Houten gebouwen bevorderen van nature een goede gezondheid. Massief hout heeft het unieke vermogen om vocht op te nemen en weer af te geven aan de lucht als de ruimte droogt. Dit brengt de luchtvochtigheid binnenshuis in evenwicht op een niveau tussen 30-50%, wat optimaal is voor de gezondheid van de mensen die erin wonen.

 

    Stress
verlagend
        wonen

Talrijke studies hebben aangetoond dat gebouwen met houten structuren de bloeddruk en hartslag verlagen en een gevoel van ontspanning opwekken. Het lijkt erop dat houten omgevingen stress verminderen, net als wandelen in het bos.

“De geluidsomgeving van een houten woning is stil. Gecombineerd met de natuurlijke warmte van echt hout en de goede luchtkwaliteit binnenshuis, creëert dit een zeer comfortabele leefomgeving”.

stress-verlagend-wonen
luchtdicht wonen

Luchtdicht
    wonen

Wij werken al decennia intensief aan de dichtheid van onze houten woningen. Dichtheid is niet alleen erg belangrijk voor het wooncomfort van een huis, maar ook voor de duurzaamheid, het energieverbruik en de brandveiligheid.

Wij leveren enkele van de meest lucht- en vochtdichte huizen op 
de markt. Doordat de gebouwschil perfect luchtdicht is gemaakt, 
zijn er geen oncontroleerbare luchtlekken of warmteverlies.
 Het wooncomfort wordt ook sterk verbeterd door de afwezigheid 
van tocht. Dit betekent meestal dat de binnentemperatuur zelfs met een graad of twee kan worden verlaagd. Dit alles resulteert in een lagere energierekening.

 

    De juiste
ecologische
        keuze

.

 

De juiste ecologsiche keuze