logo-silverpine

Silverpine
  voor
  architecten

Houtstapelbouw (CLT) geeft veel ontwerp vrijheid.

Organisch, ecologisch en ademend – massief hout, is al eeuwenlang in gebruik om huizen te bouwen. Nu is het mogelijk om deze traditionele bouwmethode te combineren met inspirerende architectuur en de nieuwste technologie, Honka Fusion™.

 

Honka
        Fusion™

Honka Fusion™ is ons eigen ultramoderne concept waarmee echt massief hout gemakkelijk kan worden gecombineerd met andere bouwmaterialen, zoals glas, steen en staal. Met de Honka Fusion houtstapelbouw kunnen wij gedurfdere en meer diverse constructies bouwen dan ooit tevoren. Honka Fusion huizen zijn zeer geschikt voor moderne architectuur.

De Honka Fusion bestaat uit zes dwars gelamineerde secties. De oplossing is gebaseerd op het minimaliseren van de effecten van zetting met verticale tussenlagen van gelamineerde logs. De zettingsvrije eigenschap wordt bereikt door het gebruik van een verticale houten lamel in het midden, een hout-op-hout profiel, dichte bouten die installatieafstanden elimineren en een speciaal droogproces.  Omdat innovatie altijd ons antwoord is geweest op de ontwerp- en bouwuitdagingen waar wij voor staan, wisten wij met de perfecte oplossing te  komen: een houtlog dat niet inklinkt en waarmee wij gedurfdere en meer diverse constructies kunnen bouwen dan ooit tevoren.

Onze low-energy walls hebben voor de Nederlandse markt een houten spouwmuur, met een binnenblad van minimaal 134 mm. Duurzame houtvezelisolatie en CLT buitengevel bekleding leveren wij standaard. Elke andere soort duurzame isolatie of buitengevel bekleding is mogelijk, zoals shui sugi ban of thermisch verduurzaamde houtsoorten.

 

    Gezonde
duurzame
          woningen

Met een massief houten frame kunt u gezonde gebouwen creëren die het welzijn van hun gebruikers positief beïnvloeden. Gegarandeerd een hoge luchtkwaliteit binnenshuis met veilige en gecertificeerde houten wandconstructies. Met deze constructies creëert u ook iets duurzaams en minimaliseert u de ecologische voetafdruk van uw gebouw. Een goed ontworpen en correct gebouwde houten woning is een veilige investering voor de lange termijn.

“Het behouden van de natuurlijke ademhaling van houten woningen is altijd de kern geweest van onze productontwikkeling. Met trots kunnen wij zeggen dat wij enkele van de meest vochtbestendige, luchtdichte en brand- en aardbevingsbestendige woningen op de markt maken.” – Jukka Rintamäki, R&D

 

 

  Brandveilig
wonen

Massief hout is een verrassend brandveilig materiaal dat vuur zelfs beter kan verdragen dan betonnen of stalen pilaren. Hout bevat ongeveer 15% water. Daarom moet al het water verdampen voordat hout vlam kan vatten. In een brand zal een massief houten huis verkolen, maar het zal niet op dezelfde manier instorten als huizen met een lichte of stalen structuur.

Oppervlakteverkoling beschermt houten constructies ook. De houtskool die tijdens het verbrandingsproces ontstaat, heeft een veel lagere warmtegeleiding dan het hout zelf en vormt een natuurlijke isolatielaag tijdens een brand. Dit beschermt het hout tegen nog heter worden, terwijl het draagvermogen vrijwel onaangetast blijft.

Staal daarentegen verliest het grootste deel van zijn draagvermogen al bij temperaturen vanaf 500°C en moet in andere constructiematerialen worden omhuld om brandveiligheidseigenschappen te verkrijgen die vergelijkbaar zijn met die van hout.

  • De brandwerendheid van onze log wanden kan oplopen tot 2 uur
  • De wanddichtheid kan tot 1,5 uur beschermen tegen giftige rookgassen
fins-hout
luchtdicht wonen

Luchtdicht
          wonen

Wij werken al decennia intensief aan de dichtheid van onze houten woningen. Dichtheid is niet alleen erg belangrijk voor het wooncomfort van een huis, maar ook voor de duurzaamheid, het energieverbruik en de brandveiligheid.

Wij leveren enkele van de meest lucht- en vochtdichte huizen op 
de markt. Doordat de gebouwschil perfect luchtdicht is gemaakt, 
zijn er geen oncontroleerbare luchtlekken of warmteverlies.
 Het wooncomfort wordt ook sterk verbeterd door de afwezigheid 
van tocht. Dit betekent meestal dat de binnentemperatuur zelfs met een graad of twee kan worden verlaagd. Dit alles resulteert in een lagere energierekening.